In de media: Bornego College Heerenveen trapt project Jong Ondernemen af met escaperoom!

In de media – Heerenveen – Friesland Boeit was afgelopen dinsdag (7 maart) te gast bij het Bornego College, zij mocht haar product de Esch Cape voor het eerst inzetten op een middelbare school: “een nieuwe doelgroep, dat is altijd spannend, maar met een aantal minimale aanpassingen van ons product en processen hebben we ook de groep derdejaars VMBO scholieren weer met succes kunnen entertainen en vooral ook inzicht gegeven in teamrollen en vaardigheden” aldus Justin van Vliet namens Friesland Boeit. Pieter Hoekstra vult aan: “Geweldig dat het product universeel is en onze mensen zich zo goed kunnen aanpassen aan de doelgroep, zelf vond ik het ook mooi om de scholieren te inspireren en informeren over ondernemen en vormgeven in de college’s welke we hebben gegeven”. Na afloop hebben ook de docenten van het Bornego College de escaperoom gespeeld.

Een communicatiemedewerker van het Bornego College uit Heerenveen schreef het volgende artikel op hun website:

Op Bornego Beugel werd vandaag het project Jong Ondernemen afgetrapt met onder andere de Esch Cape Room van Friesland Boeit.

Leerlingen (en docenten) mochten in teams proberen te ontsnappen uit deze mobiele escaperoom (binnen 20 minuten). Het lukte leerlingenteam vier (Eva, Fatma, Dion, Davey, Guapo en Mathijs) als eerste om in 14 minuten en 50 seconden te ontsnappen door de juiste cijfers te vinden die nodig waren voor de code om de deur te openen.

Communiceren & samenwerken
Dat het team vier lukte lag volgens de begeleiders van Friesland Boeit onder andere aan het feit dat zij echt als team speelden en hun tussentijdse succesjes in de room vierden. Daarmee kwam het team in een flow die ervoor zorgde dat ze voor de deadline van 20 minuten konden ontsnappen. De Esch Cape room laat zien hoe processen binnen een team bewust en onbewust verlopen. Staat er bijvoorbeeld een leider op? Hoe wordt er gecommuniceerd en samengewerkt? Allemaal zaken die je ook op school of tijdens je werk nodig hebt om verder te komen.

Jong Ondernemen
De jonge ondernemers van Friesland Boeit gaven vandaag ook colleges huisstijl en ondernemerschap in het kader van het project Jong Ondernemen. De komende acht weken zullen de leerlingen Handel & Administratie verder kennismaken met ondernemerschap. Zij krijgen opdrachten waarbij ze moeten samenwerken, omgaan met geld, presenteren, keuzes maken en verantwoording afleggen. Ze doen financiële kennis op en brengen de theorie in de praktijk. Ook ervaren zij wat ondernemerschap precies inhoudt.

 

Bron: www.bornego.nl –
https://www.bornego.nl/home/nieuwsitem/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=594&cHash=ba67174623fe1b16e7e934e3cbae9fb5

Foto: Friesland Boeit