Friesland Boeit geeft trainingen bij ING bank

Kisten van der Pol deed verslag:

Serious gaming: spelenderwijs elkaar versterken

Een spel dat niet alleen tot vermaak dient, maar juist om van te leren. En beter nog, om jouw team of organisatie te versterken. Doen toch?

Aan de muur hangt een timer die van 20 minuten aftelt, want dat is de tijd die je hebt om te ontsnappen uit de kamer. Door het vinden van codes en sleutels dien je de hoofdsleutel van de uitgang te vinden om uit de kamer te ontsnappen. In dit proces is communiceren en delegeren heel belangrijk. Wanneer je heel passief afwacht en slechts degene volgt die het voortouw neemt wordt dikwijls de uitweg niet gevonden.

Edutainment

Serious gaming  is een opkomende trend. Zowel in het bedrijfsleven als in het onderwijs wordt het steeds vaker toegepast met positieve resultaten tot gevolg. Het inzetten van een serious game kan bijdragen aan de versterking van de communicatie en de samenwerking van medewerkers binnen een organisatie. Een serious game heeft de intentie, naast het vermaak van het spel, de speler iets te leren. Onder de noemer ‘edutainment’ en ‘game-based-learning’ zijn de toepassingen heel breed. De game kan ingezet worden voor gedragsverandering, training op diverse gebieden, teambuilding, de mogelijkheden zijn legio.  Er worden bijvoorbeeld situaties gecreëerd om het gedrag van een persoon of een hele groep te meten. Door te kijken naar welke keuzes worden gemaakt, wie de leiding neemt, wie de denker en wie de doener is, wordt inzicht verworven. Niet alleen worden mensen bewust van zichzelf en elkaar tijdens het spel, ook de organisatie zelf kan zien waar zij nog ondersteuning kunnen bieden.

Meetmoment
“Een game kun je goed inzetten als meetinstrument om te zien of je team goed in elkaar zit. Bijvoorbeeld door te kijken naar de hiërarchie, groepsprocessen en of zij goed naar elkaar luisteren”, legt Jeffrey Meijer van Friesland Boeit uit. “Aan de hand van serious gaming leert de groep bewust te worden van elkaar. Omdat zij elkaar om hulp vragen, zien zij elkaars kunnen”, gaat Jeffrey verder. Friesland Boeit heeft een serious game ontwikkeld aan de hand van een mobiele escaperoom.

Esch cape

Spelmodel
Wanneer Friesland Boeit met de door hun ontworpen serious game bij bedrijven neerstrijkt draait het om teambuilding, communiceren en elkaars competenties herkennen. Friesland Boeit biedt verschillende mogelijkheden voor het invullen van het spel. Een voorbeeld is het spel indelen in vier ruimtes, behorend aan vier rondes in het spel. Het inleidende gedeelte, de escaperoom, een monitorkamer en een feedback arena.

Het spel
De deelnemers aan de game worden in groepen ingedeeld. Het begint met een introductie van de cyclus en het spel met gebruik van virtual reality, waarna zij de escaperoom betreden. De escaperoom is een gigantische kubus waarin een tafel, stoelen en een houten kist staan. Aan de wanden hangen verschillende items. In de kubus bevinden zich camera’s waarmee de groep gemonitord wordt en het gedrag geanalyseerd. De eerste groep kan na voltooiing van het spel de volgende groep observeren. Waarna in de feedback arena peer-to-peer feedback wordt gegeven. Dit laatste heeft een positieve uitwerking op de communicatieprocessen binnen een team en daarmee de organisatie.

Dit is een greep uit de mogelijkheden die Friesland Boeit biedt. Het spel kan op verschillende manieren ingedeeld worden, met andere manieren van monitoring en feedback.

Waarom een serious game inzetten?

Thom van der Meer is wetenschappelijk publicist en onderzoeker bij Friesland Boeit. In samenwerking met het lectoraat Serious Gaming en Persoonlijk leiderschap en Innovatie van de NHL onderzoekt hij een observatiemethodiek waarmee zij de vaardigheden van de personen in de escaperoom numeriek kunnen meten.

Thom:  “Mensen houden van spelletjes spelen. Het is een nieuwe manier om vaardigheden te meten, want door het spelen van het spel komt je ware ik boven. Er zijn ook andere methodieken, maar die gebruiken een andere setting. In de setting van Friesland Boeit komen altijd de competenties van een persoon naar voren omdat zij zich puur focussen op het behalen van de weg naar buiten.”

De hele spelcyclus van Friesland Boeit is een training. In de escaperoom vindt een heel teamproces plaats waar men optimaal moet samenwerken. Hier komen de zwakke en sterke punten van een team direct naar voren. Door elkaar te observeren herkennen teams, dankzij de spiegeling, waar het mis- of goed gaat in de samenwerking. Het geven van peer-to-peer feedback versterkt de interne communicatiestromen.

Friesland Boeit kijkt aan de hand van de resultaten naar waar een team sterk is en waar nog ondersteuning nodig is. Op basis daarvan wordt advies aan de participerende organisaties gegeven.observatie

Friesland Boeit
Friesland Boeit is een relatief jonge organisatie. Pieter Hoekstra, Justin van Vliet en Jeffrey Meijer zijn in september 2015 van start gegaan met hun serious game concept. Intussen heeft het bedrijf een officiële samenwerking met de NHL Hogeschool, stonden zij op het UITfestival, zijn zij bedrijven als ING van dienst geweest en dit jaar genomineerd voor de HET ondernemersprijs.

 

Bron: http://deruis.nl/serious-gaming-spelenderwijs-elkaar-versterken/