Op een innovatieve en speelse manier het jaar afsluiten in het huis dat met je hersenen speelt!

In het kader van Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad 2018 hebben wij afgelopen jaar geparticipeerd in de experience ‘Het huis dat met je hersenen speelt’. We gaven en geven rondleidingen aan lokale inwoners en toeristen vanuit heel Nederland en ver daarbuiten waarbij we ontwikkelingen laten zien en laten ervaren op het gebied van technologie en psychologie. Alle ‘experiences’ zijn nieuwe ontwikkelingen die bijdragen aan een gezonder brein.

Tegenover ‘Het huis dat met je hersenen speelt’, in de Grote Kerkstraat in het centrum van Leeuwarden, openden we begin dit jaar onze vaste serious gaming en training locatie.  Al diverse afdelingen en teams vanuit vooral zakelijke dienstverleners, mkb, overheid en onderwijs speelden, werden geanalyseerd en leerden over voorkeursstijlen, teamrollen, krachten en bedreigingen. Door de meer dan 400 teams die we tot nu toe analyseerden kwamen we achter geweldige inzichten over succes- en faalfactoren. Samen met dr Jelle Dijkstra ontdekten we bijvoorbeeld dat 80% van de teams met leiders die complementaire profielen hebben uit onze escaperoom ontsnappen, terwijl geen (0%) van de teams met leiders met dezelfde profielen uit de escaperoom kwamen.

Wil jij op een innovatieve en speelse manier het jaar afsluiten met je team? Nieuwsgierig naar de analyse van jouw team? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Hieronder een kort overzicht van de experiences die momenteel aanwezig zijn in ‘Het huis dat met je hersenen speelt’.

  • Je kunt er Stressjam spelen, een Virtual Reality game waarmee je daadwerkelijk leert beter met je eigen stress om te gaan. Deze ervaring is winnaar van de Computable Awards 2017 in de categorie Digital Innovation van het Jaar, de belangrijkste ICT-prijs van Nederland.
  • Op het relatiebankje van Lovejam maak je emotionele verbinding met je partner d.m.v. e-Health.
  • In de straten rondom het huis kun je met een augmented reality app meemaken hoe standbeelden tot leven komen en ontdek je van alles over psychologische technieken om fit in het hoofd te blijven.
  • Met de VR-app van GGZ Friesland leer je hoogtevrees bedwingen.
  • Friesland Boeit geeft je een inkijkje in een speciale escaperoom, gericht op goede samenwerking binnen teams.
  • In de VR-bril van the Dolphin Swim Club zwem je heerlijk met wilde dolfijnen.
  • Ervaar virtuele zelfhulp op gebied van ontspanning, alcohol of agorafobie met Therapieland.
  • Teamjam: een prototype van een interactieve tafel met emotieherkenning- en regulatie voor communicatie en interactie in groepen.