Symposium Serious Gaming & HR; werk mee aan een vitale regio!

Leeuwarden – Een bijzondere samenwerking tussen de NHL Stenden hogeschool, HRM platform Noorderlink én innovatie award winners Jamzone en Friesland Boeit. Op woensdag 16 mei (van 14.00u tot 18.00u) organiseren zij samen het symposium Serious Gaming & HR; werk mee aan een vitale regio.

Vitale Regio
‘Blue zones’ zijn gebieden in de wereld waar mensen langer, gezonder en gelukkiger leven. Mensen die leven in ‘blue zones’ worden gemiddeld 90 jaar en vaak ouder dan 100 jaar. “Hoe kan het dat deze mensen vitaler zijn en wat kunnen we hier als professionals van leren?” dacht Jeffrey Meijer, eigenaar van Friesland Boeit. “Uit onderzoek blijkt dat het geheim zit in de alledaagse dingen die zij doen: zich omringen met de juiste mensen (right tribe), natuurlijke- en voldoende beweging (move naturally), goed eetpatroon en voedsel (eat wisely) en een goede kijk op het leven (right outlook)”.

“Serious Gaming kan bijdragen aan het creëren van deze ‘blue zones’ binnen onze organisaties” vervolgt Meijer. “Een serious game is een spel met een ander primair doel dan puur vermaak. Het vermaak in een serious game dient om de beleving te versterken en daarmee ook de overdracht van informatie. Daartoe worden de doelen impliciet ingebouwd in het spel, zodat de speler volledig kan opgaan in het spelen. Serious Gaming wordt genoemd als dé toekomst als het gaat om het trainen van specifieke vaardigheden en kennis”.

Leeuwarden: city of serious gaming
Leeuwarden is volgens Meijer naast ‘city of water’ en ‘Europees Culturele Hoofdstad’ ook de ‘city of serious gaming’. In Leeuwarden is de master Serious Gaming en wordt er door het lectoraat Serious Gaming veel nieuwe kennis opgedaan. Friesland Boeit werd in 2017 verkozen tot meest innovatieve onderneming van Noord-Nederland en Jamzone won zelfs de landelijke Digital Innovation Award met de serious game StressJam. “Organisaties zetten steeds vaker serious games in als middel ter ontwikkeling van medewerkers én dus de organisatie en regio” aldus Meijer. “Een mooi moment om in Leeuwarden kennis, ervaringen en contacten met elkaar te delen”.

Op het symposium ‘SERIOUS GAMING & HR’ worden de nieuwste kennis en ervaringen met u gedeeld. Experts vertellen over de voorwaarden van een goede serious game, hoe zo’n game te ontwikkelen en geven voorbeelden van huidige serious games die al in het werkveld ingezet worden.

Meer info en tickets via www.frieslandboeit.nl/symposium