Vitaal door serious gaming

In Leeuwarden wordt woensdag een symposium gehouden over Serious Gaming en HR. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor het verwezenlijken van blue zones.

Blue zones zijn regio’s waar mensen gezonder oud worden. Ze hebben weinig stress, veel sociale contacten, bewegen veel en eten lokaal geproduceerd voedsel. Een dorp op het Italiaanse eiland Sardinië werd als eerste aangemerkt als blue zone. De randvoorwaarden van een blue zone zitten in alledaagse dingen. Serious gaming kan een rol spelen om deze te stimuleren.

Brainstorm

Onderdeel van het symposium is een grote brainstorm onder leiding van Brain Fuel om ideeën op te halen hoe ook regionaal blue zones kunnen ontstaan. Via deze link kunt u ideeën opperen die meegenomen worden bij deze brainstorm.

Lifestyle assesment
Tijdens het symposium zullen ook 25 deelnemers meedoen aan een Firstbeat lifestyle assessment (3 dagen sensor tracking system + 1 coaching sessie). Dit is een evidence based assessment d.m.v sensoren en een slim algoritme die stress, herstel, activiteit en slaapkwaliteit meet.
Symposium
Inspireer jezelf op het symposium Serious gaming & HR op woensdag 16 mei vanaf 13:30 in Leeuwarden! Een uniek symposium met toonaangevende sprekers, interactieve lezingen en een playground met inspirerende en innovatieve serious games. Psychologen en professoren die hun kennis delen op het gebied van serious games & HR, en een playground vol met innovaties.
Laat je inspireren op het symposium Serious gaming & HR; bestel de laatste tickets snel via www.frieslandboeit.nl/symposium
Bron: Leeuwarder Courant en Linked In.