escape room friesland serious gaming

Spelenderwijs leren

Wil je meer weten?

Bel ons óf vul het contactformulier in.
We nemen dan snel contact met je op.

Nu ook elke dag tussen 08.00 – 23.00 via Whatsapp bereikbaar.

Onderzoek

Wat maakt het ene team nu succesvoller dan het andere team? Wat voor gedrag laten succesvolle teams zien? Hoe wordt hier samengewerkt, hoe wordt er gecommuniceerd, wat voor leiderschap wordt er getoond? Wij zijn iedere dag bezig om hiernaar onderzoek te doen, om zodoende organisaties te kunnen helpen in het creëren van succesvolle teams. Want een bedrijf is pas succesvol, als de medewerker in zijn kracht staat.

Lees verder

Aan de hand van literaire theoretische modellen uit andere branches als ANTS, NoTECHs, DISC model en de Team Emergency Assessment Measure heeft Friesland Boeit een nieuw theoretisch analysemodel ontwikkeld. De escaperoom is op zo’n manier ontwikkeld dat gedrag van teams geobserveerd wordt. Met het model worden vaardigheden  samenwerken op teamniveau gemeten. Hierbij is het belangrijk om aan te geven dat er geen goed of fout is, alleen dat er verschillende manieren zijn om tot de oplossing te komen.

De escaperoom is ingericht als een ‘pressure cooker’, waarbij de teamleden onder tijdsdruk in een stressvolle situatie komen. Hiervoor is gekozen omdat stress bij mensen ervoor zorgt dat zij sneller hun ‘ware ik’ laten zien. Hierdoor wordt het gedrag wat ze vertonen levensecht, waardoor de metingen en observaties een natuurgetrouw beeld geven van de situatie.

Een serious game is een spel dat niet gericht is op puur vermaak, maar dat een hoger doel heeft, dat buiten het spel ligt. Vaak is dit doel gericht om de speler(s) iets te leren. Het spelen van een serious game heeft een motiverende werking op de speler(s). Wat er gebeurd bij een serious game is, dat wat tijdens de game in het hoofd van de speler(s) komt te zitten, zich op een later moment terugbetaalt. Met de serious game wordt een memory of the future gecreëerd. De speler verzamelt herinneringen in zijn brein, waarmee hij/zij later beter kan inspelen op gebeurtenissen in zijn werkveld of leven. Traditionele trainingsvormen drukken de trainee in een passieve rol, waardoor ze worstelen met de link tussen theorie en dagelijkse werkpraktijk. Bij de serious game moet de speler fysiek aan de slag. Hierbij staat de ervaring centraal, hetgeen het leerrendement verhoogt. Omdat doel en nut van de training aan den lijve worden ondervonden, kan ook makkelijk de stap naar gedragsverandering worden gemaakt. De escaperoom is een goed voorbeeld van een serious game, waarbij het niet alleen leuk is om de escaperoom met een team te spelen, maar waarbij de activiteit de spelers ook tot nieuwe inzichten in hun team functioneren kan brengen.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de VIA regeling van het SNN. Het analysemodel meet gedrag van teams op de vaardigheid samenwerken om zo een voorkeursstijlen van het betreffende team in kaart te brengen. Dit wordt gedaan aan de hand van een wetenschappelijk gefundeerde vragenlijst. Het gehele traject is er samengewerkt met psychologen van Maarsingh & van Steijn en de NHL Hogeschool om het analysemodel te ontwikkelen.

Interessant? Hierna meer informatie over ons unieke analysemodel, winnende teams én teamrapportages

Analysemodel

Friesland Boeit meet sinds 2015 competenties en teamrollen met hun unieke theoretisch analysemodel voor escaperooms.

Lees verder

We zijn onze website aan het verbeteren en vernieuwen. Extra informatie wordt hier zo snel als mogelijk toegevoegd. Uiteraard kunnen we telefonisch, via mail of via whatsapp antwoord geven op uw vragen.

Winnende teams

Door de honderden teams te analyseren ontdekten we diverse succes- en faal factoren

Lees verder

We zijn onze website aan het verbeteren en vernieuwen. Extra informatie wordt hier zo snel als mogelijk toegevoegd. Uiteraard kunnen we telefonisch, via mail of via whatsapp antwoord geven op uw vragen.

Lezing

Friesland Boeit deelt graag haar kennis en ervaringen over winnende teams, serious gaming en/of ondernemerschap.

Lees verder

We zijn onze website aan het verbeteren en vernieuwen. Extra informatie wordt hier zo snel als mogelijk toegevoegd. Uiteraard kunnen we telefonisch, via mail of via whatsapp antwoord geven op uw vragen.

Teamanalyses helpen teams en individuen zich verder te ontwikkelen door confrontatie en bewustwording. Meerdere teamanalyses van je eigen organisatie helpen het management, directie en/of bestuur goed overwogen strategische hr beslissingen te maken. Wil je op een innovatieve en speelse manier goed overwogen strategische hr beslissingen nemen?

Uitgelicht: wekelijks delen we nieuwe inzichten en bevindingen op onze website

Op een innovatieve en speelse manier het jaar afsluiten in het huis dat met je hersenen speelt!

In het kader van Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad 2018…

Bewustwording van cybercriminaliteit in de caravan van Cybersafety4u

Het is niet de vraag óf je gehackt wordt, maar wanneer je gehackt…
friesland boeit video

Onderzoek - Geruisloos leiderschap

Organisaties zijn voortdurend in beweging en veranderen constant.…

In de media - Aegon - Solliciteren in een escaperoom: ‘Het was een unieke ervaring!’

Voor de zomer werkten we met onze serious game, reflectie en…

In de media - Proeftuin voor monteurs

In de praktijk leer je het meest. Dus heeft VodafoneZiggo een…

Vitaal door serious gaming

In Leeuwarden wordt woensdag een symposium gehouden…

In de media | Leeuwarders bouwen campus voor VodafoneZiggo in Amsterdam

Onder aanvoering van Friesland Boeit bouwden vier Leeuwarder…

Symposium Serious Gaming & HR; werk mee aan een vitale regio!

Leeuwarden - Een bijzondere samenwerking tussen de NHL Stenden…

Werken bij de meest innovatieve jonge ondernemers van Noord Nederland 2017?

Friesland Boeit, opgericht in september 2015, is op zoek naar…

Kort en krachtig

Successen vieren

Teams die hun successen vieren zijn succesvoller

Communiceren in commando’s

Teams waarin individuen communiceren in commando’s zijn succesvoller

efro