SYMPOSIUM SERIOUS GAMING & CYBERSAFETY

Werk mee aan een digitaal veilige medewerker organisatie regio

Op woensdag 18 september 2019 (van 14.00u tot 18.00u) organiseren Friesland Boeit, Cybersafety4u en Stichting Cybersafety Noord-Nederland het symposium Serious Gaming & Cybersafety. Met toonaangevende sprekers, interactieve lezingen, een playground met inspirerende en innovatieve serious games én een afsluitende borrel.

Cybercrime speelt een steeds grotere rol in de huidige maatschappij. Bij cybercrime of cybercriminaliteit gaat het om een misdaad gepleegd met ICT. Het strafbare feit wordt dus gepleegd met een computer, smartphone, smartwatch of tablet. Kortom alles waar een processor in zit. Cybercrime voorbeelden zijn hacking, DDoS-aanvallen, ransomware, virussen, malware, enzovoort.

Grote cybercrime aanvallen worden breed uitgemeten in de media. Wat onderbelicht blijft is vaak dat de mens de zwaktste schakel is met betrekking tot cybersecurity. Hackers worden steeds inventiever en handiger om gevoelige informatie van mensen te ontfutselen. Denk hierbij aan phishing mails die bijna niet meer te onderscheiden zijn, maar ook aan slecht beveiligde accounts en wachtwoordgebruik.

Met dit symposium Serious Gaming & Cybersafety geven we aandacht aan cybercrime. In de keynote en andere lezingen zal er meer theoretische informatie gegeven worden met betrekking tot cybercrime. Op de playground kun je aan de hand van verschillende serious games zelf ervaring hoe het met jouw cyberveiligheid gesteld is.

Junior Meijering

Junior Meijering is oprichter van het bedrijf Zerocopter, waarmee je de veiligheid van jouw organisatie kan testen.  Online beveiliging gaat niet alleen over het implementeren van de juiste technieken, het heeft ook te maken met het betrekken van de juiste mensen, met het verzamelen van informatie, en uiteindelijk met het combineren van deze verschillende processen en het toewerken naar een gezamenlijk einddoel. Junior begon op z’n twaalfde al met hacken en vervolgens heeft hij ethische hackers uit alle delen van de wereld bij elkaar gezocht om organisaties te helpen. Hij zal in de keynote op humoristische wijze ingaan op hoe hackers denken en hoe je daar als mens en organisatie het best tegen kan wapenen.

LEZINGEN / WORKSHOPS

Na de plenaire keynote van Junior Meijering wordt de groep verdeeld over drie locaties (WTC Expo, CJIB en KVK) (5 minuten wandelen) waar onderstaande personen interactieve lezingen en workshops zullen verzorgen.

Gedrag

Na de keynote kan er gekozen worden voor een lezing met betrekking tot gedrag, techniek of ervaringsdeskundige. Deze personen worden medium juli bekend gemaakt, we moeten het een beetje spannend houden natuurlijk!

Techniek

Na de keynote kan er gekozen worden voor een lezing met betrekking tot gedrag, techniek of ervaringsdeskundige. Deze personen worden medium juli bekend gemaakt, we moeten het een beetje spannend houden natuurlijk!

Ervaringsdeskundige

Na de keynote kan er gekozen worden voor een lezing met betrekking tot gedrag, techniek of ervaringsdeskundige. Deze personen worden medium juli bekend gemaakt, we moeten het een beetje spannend houden natuurlijk!

Op de playground staan diverse serious gaming experts die nu al bijdragen aan de veiligheid van medewerkers, organisaties en regio! Ervaar en laat u inspireren op de playground. In de periode vóór het symposium zullen deze innovatieve experts wekelijks aan u voorgesteld worden op deze pagina en sociale media.

Cybercube

De cybercube is een coöperatieve serious game waarbij je met je teamgenoten het hol van de hacker betreed. Het is de bedoeling dat je de hacker binnen de tijd aangeeft bij de politie. Door het spelen van deze game wordt je bewustgemaakt van de beïnvloedingsprincipes en denkwijzen van de hacker. In de daaropvolgende nabespreking zal er verder stilgestaan worden bij het cyber veilige gedrag van jou als persoon, je team en organisatie.

Data Detox Kit

Heb jij het gevoel dat je digitale persoonlijk stilletjes uit handen glipt? Geef je eraan toe om veel apps te installeren? Heb je iets te vaak ”Ik ga akkoord” aangeklikt? Ben je de tel kwijt van het aantal account dat je hebt aangemaakt? Dan heb je misschien minder controle over je digitale leven dan je eigenlijk zou willen.  Dit kan anders! De data Detox Kit is speciaal voor jou ontworpen. Het is een kuur waarmee je zelf aan de slag kunt!

AVG Scan

Door een samenwerking van het HBO en het MBO worden studenten ingezet om jouw organisatie te scannen op de nieuw ingestelde AVG protocollen.  De wet AVG raakt elke organisatie en bijna iedere organisatie moet er iets mee, maar wat? Doe mee aan de quick AVG scan en krijg een uniek kijkje hoe jouw organisatie ervoor staat!

Cyber24

Cyber24 is een escape experience waarbij je bewust gemaakt wordt van online gedrag. De game bestaat uit een aantal verhaallijnen, zoals ID-fraude, online aankopen en cyberpesten. Door de game te spelen ontdek je wat online gewenst en ongewenst gedrag is. Speel tegen elkaar en ontdek wat de gevolgen zijn van jouw gedrag voor jezelf, je tegenstanders en je slachtoffers!

BORREL

Na afloop van de workshops is het de bedoeling dat iedereen weer teruggaat naar There om het symposium plenair af te sluiten. Tijdens deze afsluiting zal er een wrap-up van de dag gegeven worden. Aansluitend zal er een borrel zijn, waarbij er de mogelijkheid om de overige innovaties op de playground te ervaren. Tijdens de borrel is er tijd om te netwerken.

LOCATIE

Het symposium wordt georganiseerd in There en verschillende omliggende gebouwen als het WTC, de KvK en het CJIB gevestigd aan de rondweg van Leeuwarden. Dit pand is recentelijk opnieuw ingericht en is het eerste startup ecosysteem in Noord-Nederland. Het gebouw beschikt over prachtige ruimtes waardoor deze locatie uitstekend geschikt voor dit symposium.

ORGANISATIE & PARTNERS

Het symposium Serious Gaming & Cybersafety wordt georganiseerd door Friesland Boeit in samenwerking met Cybersafety4u & Stichting Cybersafety Noord-Nederland.

0Weken0Dagen0Uren0Minuten