Teamanalyse

Het zijn de teams in je organisatie die de organisatiedoelstellingen omzetten tot resultaat. Een team bestaat uit een unieke samenstelling van individuen met diverse persoonlijke vaardigheden. Het is niet vanzelfsprekend dat een groep uitmuntende individuen ook floreren als team. Zomaar een aantal cruciale factoren in de samenstelling van een effectief team; aanvullende karakters en competenties voor een goede samenwerking, geaccepteerde communicatieve voorkeursstijlen, elkaars talent (h)erkennen, veiligheid, vertrouwen in elkaar. Met onze serious games diagnosticeren wij teams op de vaardigheden samenwerken, communicatie en leiderschap via 48 variabelen.

Wat levert het op?

  • Theoretisch onderbouwde rapportage met inzichten op groepsdynamische processen op de vaardigheden samenwerken, communicatie en leiderschap.
  • Confrontatie en bewustwording van krachten, talenten en valkuilen van jezelf en je teamgenoten op de vaardigheden samenwerken, communicatie en leiderschap.
  • Het team ervaart een plezierige en leerzame beleving.
  • Afspraken over hoe optimaler gebruik maken van elkaars talent én elkaar (nog meer) versterken als team.

“Het proces van samen een missie oplossen tot en met de reflectie was zeer leerzaam, ik ken de krachten van mijn collega’s nu beter” medewerker CJIB ministerie van veiligheid en justitie.

Wat houdt het in

Het team wordt uitgedaagd om in een bepaalde situatie gezamenlijk een missie te volbrengen. De sociale interactie tijdens deze serious game wordt geobserveerd. De real time data wordt via een uniek theoretisch analysemodel vertaald naar een onderbouwde teamrapportage gespecialiseerd op samenwerken, communicatie en leiderschap. De rapportage wordt direct na het spelen van de serious game besproken met het team, onder begeleiding van een specialist. De reflectie, feedback en videoconfrontatie, direct na de de serious game, maakt de ‘diagnose’ compleet. Bewustwording is de start van veranderen en ontwikkelen.

Aanvullend: Onze teamrapportage is ook te combineren met meer traditionele psychometrische data, zoals individuele metingen /tests over kennis, vaardigheden en persoonskenmerken. In onze games is ook de koppeling met data vanuit het lichaam al mogelijk, bijvoorbeeld de meting van stress. De koppeling tussen de verschillende technieken van meten, maakt de inzichten nog groter en krachtiger.

Resultaten

De teamrapportage en de toelichting door de specialist zorgen voor een goed inzicht in teamdynamische processen. Krachten, talenten en valkuilen worden bloot gelegd. Met deze nieuwe inzichten én het bewustzijn van het team moet de teamanalyse een start zijn van ontwikkelen en/of veranderen. Naast het leerzame aspect heeft het team een teambuilding activiteit beleeft. Teambuilding draagt in het algemeen bij aan het vertrouwen in elkaar, het bevordert de onderlinge samenwerking, draagt bij aan een effectieve communicatie en zorgt voor een ontspannen sfeer.

Informatie

Als je meer dan een teamanalyse wilt, kijkt dan bij onze dienst ‘teamontwikkeling’ en of ‘coaching’. Meer weten over de serious game, het analysemodel of de teamrapportage? Mail ons of vraag  vrijblijvende om een offerte.

Kader

Tijdsduur teamanalyse:

90 minuten

Aantal deelnemers:

3 tot 6 personen per team

1 tot 16 teams per dag (96 personen per dag)

Competenties:

Het analysemodel meet 48 variabelen met als hoofdcompetentie’s

  • Samenwerken
  • Communicatie
  • Leiderschap

Opties:

  • 1 tot 16 teams per dag
  • ook mogelijk voor stellen (of duo’s)
  • in combinatie mogelijk met andere producten zoals teamontwikkeling, coaching of innovatie proeverij

Locatie:

Op jouw locatie of bij ons in Leeuwarden