Visieontwikkeling

Het helder formuleren van een visie op de toekomst en het uitwerken van een strategische route om daar te komen is niet altijd eenvoudig, zelfs niet als je eigenlijk best wel weet wat je wilt. Het ophalen van meningen, het wegen van belangen, het ordenen van alle beschikbare informatie en het maken van toekomstbestendige keuzes kosten veel tijd en energie van alle betrokkenen. Friesland Boeit helpt je om al deze stappen in 1 dag te zetten. Waarbij we dankzij creatieve werkprocessen je brein in de hoogste versnelling zetten. Samen met je team halen we belangrijke input op en skippen we de onzin. Gedurende de dag worden de in- en externe omgeving onder de loep genomen en destilleren we de ambities voor korte of langere termijn. Aan het eind van een intensieve maar inspirerende dag stap je de deur uit met alle ingrediënten die de basis vormen voor een helder en concreet plan.

“We gingen van vraagstuk naar oplossing in 1 dag, normaal duurt dit maanden” medewerker van ziekenhuis Nij Smelinghe.

Wat gaan we doen?

Een goede voorbereiding is het halve werk. In co-creatie met de opdrachtgever formuleren we een heldere vraag. Op basis hiervan kiezen we de werkvormen en ontwerpen we de dag. We kunnen putten uit veel verschillende creatieve vormen om samen met de deelnemers informatie boven tafel te halen. Een visiedag van Friesland Boeit is daarom voor ieder bedrijf weer net even anders.

Wat levert het op?

  • Alle relevantie keuzes voor een heldere visie onderbouwd met strategische route
  • Hoge kwaliteit van input voor de planvorming
  • Teambuilding en draagvlak bij het team door gezamenlijke inspanning
  • Tijdwinst

Resultaat

We helpen na deze dag graag mee met de verdere concretisering door er een tweede dag aan vast te koppelen. Op basis van een aantal theoretische modellen brengen we visie en strategie onder in heldere documenten. Overigens houden we niet zo heel erg van schrijven en geloven we meer in de taal van het beeld. Dat vinden stakeholders en medewerkers over het algemeen ook een stuk prettiger. Die creatieve uitwerking pakken we dan ook met veel plezier en deskundigheid op.

Informatie

Nieuwsgierig? Contact ons of vraag vrijblijvende om een offerte. De visiedag is een gezamenlijk product van Bleize|Shaking up the Workplace, Brainfuel en Friesland Boeit Serious Gaming & Training.

Kader

Tijdsduur:

Dit product duurt minimaal één dag (exclusief voorbereidingen).

Aantal deelnemers:

8 tot 50 personen.

Competenties:

  • aanvullen
  • aanvullen

Opties:

  • Dagprogramma ‘ophalen &
  • Dagprogramma ‘ordenen & concretiseren’
  • Beeldend notulist

Locatie:

Op jouw locatie of bij ons in Leeuwarden